accessoiresVerbeterde tech

Popsicase beschermt je iPhone in oude visnetten

Als je een beschermhoesje om je iPhone heen wilt om, dan is het fijn als deze ook gelijk iets aardigs doet voor het milieu. Wat dat betreft is de Spaanse Popsicase een goede optie, gemaakt van 100% gerecycled plastic, gewonnen uit afgedankt vissersmateriaal. Geweldig idee, maar daar houdt het ook wel een beetje mee op.

Telefoonhoesjes zijn een constante herinnering aan de botte weigering van telefoonmakers om hun apparatuur geschikt te maken voor het alledaagse gebruik waar ze voor bedoeld zijn. Dat gezegd hebbende, is het goed voor te stellen dat je jouw niet te repareren investering van glas, metaal, lijm en zeldzame mineralen graag goed inpakt. Als je er dan toch een klont plastic omheen schuift, kun je maar beter zorgen dat dit plastic niet bijdraagt aan berg afval die inmiddels boven ons hoofd groeit.

iPhone als ijslollie

Smaken verschillen, maar als het om telefoonhoesjes gaat dan is Popsicase niet moeders mooiste. Aan het plastic telefoonhoesje is op de rug een plastic uitschuifhandvat toegevoegd. Door dit uit te schuiven, kun je je telefoon beter vasthouden, zo is het idee. Zeker bij het maken van selfies zou dit van pas moeten komen. Met het uitgeschoven stokje ziet je iPhone 6 er ook een beetje uit als een ijslollie. Een popsicle. Vandaar de naam Popsicase. Snap je ‘m?

Het idee kwam toen kunstenaar Pablo Erlandsen een foto van zijn nieuwste werk probeerde te maken. Omdat hij in één hand een boormachine had, moest hij zijn telefoon met zijn andere hand bedienen. Het bleek lastig om de sluiterknop te bereiken met zijn vingers, en zo was het idee geboren voor een hoesje met een handvat. Pablo greep de uitdaging met beide handen aan, en begon de Popsicase zelf te ontwikkelen.

Het goede nieuws: oude visnetten

Gelukkig ontstond daarbij ook het idee om daarvoor geen nieuwe grondstoffen te gebruiken. De Popsicase is namelijk volledig gemaakt van gerecyclede materialen, tot aan de verpakking aan toe. De plastic case wordt vervaardigd uit het plastic van afgedankte visnetten, waarmee Popsicase meteen twee vliegen in één klap vangt. Niet alleen vermindert het afval in zee, het vermindert ook specifiek het aantal voor zeedieren enorm schadelijke visnetten die ronddrijven. Popsicase haalt de visnetten uit zeventien verschillende Spaanse havens aan de Middellandse Zee, waar vissers worden aangespoord hun afgedankte materiaal in recyclebakken te stoppen. Voorheen gooiden vissers deze overboord als ze oud geworden waren. Hulde dus dat dit stopt.

Ook het aluminium handvat is volledig van gerecycled aluminium gemaakt, wat ervoor zorgt dat Popsicase absoluut een streepje voor heeft op andere iPhonehoesjes. Want het aantal telefoonhoesjes dat niet bijdraagt aan de afvalberg, maar daar juist uit put is bijzonder klein. Wil je een hoesje van gerecycled plastic dan is de keuze vrij beperkt. Tenzij je bijvoorbeeld voor de opties van CSera wilt gaat. Maar dat is vast niet iedereens smaak. Andere opties beperken zich tot materialen als hout en kurk zoals de collectie smartphonehoesjes van Reveal, of je komt terecht in de biologisch afbreekbare kunststoffen zoals de smartphonecovers van Pela.

Uit ecologisch perspectief gezien is de Popsicase dus een uitstekende optie voor als je een telefoonhoesje wilt. Dat is wat op deze site meetelt. Krijg je er als bonus een uitschuifbaar ijsstokje bij. Daar hebben we het verder maar niet over dan. De alleen beschikbaar voor iPhones, modellen vanaf de iPhone 6 en nieuwer. Hij is te koop vanaf €29 en is te verkrijgen via de website van de maker.

Geef een reactie