AudioVerbeterde tech

Fairphone verkoopt nu ook ‘modulaire’ headphones

Fairphone headphones

De Fairphone 3 wordt geleverd zonder accessoires. Deze bewuste keuze van de fabrikant maakt het overbodig om onnodige kabels, opladers en oordopjes mee te sturen. Wie wil kan bij Fairphone vanaf nu zijn modulaire telefoon aanvullen met modulaire headphones.

Fairphone headphones met verwisselbare kabel

De bedrade oordopjes van Fairphpone hebben 1,2 meter aan kabel waarin mediaknoppen zitten verwerkt voor het pauzeren of skippen van muziek. Ook hebben ze een microfoon voor het voeren van telefoongesprekken.

Het modulaire aspect zit ‘m in het feit dat de kabels via een MMCX-connector aan de oordopjes verbonden zitten. Mocht de kabel stukgaan, het blijft toch een van de meet kwetsbare delen van dit soort oordopjes, dan vervang je die binnen enkele seconden. Zo hoef je de oordopjes zelf dus niet weg te doen, scheelt weer afval en grondstoffen. Een nieuwe kabel is in de webshop van Fairphone los verkrijgbaar.

Fairphone oordopjes headphones

Daarmee gaat het bedrijf een stuk minder ver in de modulaire benadering van deze oordopjes, dan het doet bij zijn smartphone. Oordopjes met een MMCX-connector zijn niet standaard, maar ook niet heel zeldzaam. Audio-fabrikanten als Linsoul en Shure bieden dezelfde oplossingen. Helaas doet Fairphone, anders dan bij hun smartphone, niet uit de doeken waar het apparaat gemaakt is en of er is geprobeerd verbeteringen door te voeren in de productieketen.

Kabel los te krijgen

De oordopjes zijn in de webshop van Fairphone verkrijgbaar voor 34,95 euro. Is het kabeltje aan vervanging toe, dan koop je die los voor 12,95 euro. Zijn de oordopjes zelf stuk of kwijt, dan zul je toch echt een heel nieuw setje moeten kopen. Daar zijn namelijk geen exemplaren los van te koop.

Beeld: Fairphone

Geef een reactie