Apps & softwareTech voor iets beters

Vergelijker FlyGRN compenseert gratis je vliegreis

FlyGRN zoekmachine tickets

Dat vliegen dramatisch is voor het milieu, weten we wel. Tegelijkertijd is het zo verdraaid handig om van A naar het veel verder liggende B te komen. Veel vliegmaatschappijen geven daarom de optie om de CO2-uitstoot te compenseren. Dit kost extra en is altijd een optie die je zelf inschakelt. Nieuwe Nederlandse ticketsite FlyGRN gooit dat idee op zijn kop. Als je via deze website een ticket boekt, compenseren ze geheel of gedeeltelijk de CO2-uitstoot van de reis. Gratis en voor niets.

De ticketsite is sinds deze maand live en functioneert zoals je van zo’n website mag verwachten. Je voert je gewenste tripje in, en er wordt gezocht op tientallen boekingssites naar de beste deal. Tot zover niets nieuws. Wat in de zoekresultaten bij FlyGRN echter prominent naar voren komt is de impact op het milieu, en hoeveel FlyGRN daarvan al gratis kan compenseren. In sommige gevallen is dat de volledige vliegreis. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kan het ook slechts een deel zijn. Je hebt dan alsnog de optie om de rest af te kopen.

FlyGRN zoekmachine voor vliegtickets
Je vlucht volledig compenseren, zonder er iets voor hoeven te doen. Netjes.

Hoe compenseert FlyGRN?

FlyGRN kan de compensatie gratis aanbieden omdat ze een deel van hun eigen inkomsten afdragen. Net zoals andere websites waar je tickets vergelijkt, ontvangt FlyGRN een commissie als iemand via hen een ticket boekt. In dit geval besteed FlyGRN een deel aan de CO2-compensatie in plaats van aan hun eigen winst. Hoe meer een ticketsite of vliegmaatschappij aan commissie geeft, hoe meer FlyGRN kan besteden aan het compenseren van de CO2. Dat kan oplopen tot de volle 100 procent van een vlucht. Dit besteedt de site vervolgens aan het planten van bomen of investeert het in zonne-energie in India.

Nu blijft de vraag of compenseren van vluchten iets opschiet. Het beste kun je altijd nog gewoon niet vliegen. Het sympathieke is dat FlyGRN daar open over is. Als je iets ingevoerd heeft, en de site gaat even zoeken, krijg je tijdens het wachten de boodschap in beeld dat niet vliegen nog altijd beter is. Ook worden er actief treinreizen gepromoot en sporen ze bezoekers aan om een vakantie in eigen land te boeken. Voor een site die het moet hebben van vliegreizen, toont dat toch ruggengraat.

Geef een reactie