AudioVerbeterde tech

Duurzaamste draadloze hoofdtelefoon is de Boss

Gerrard Street wireless headphones Boss - Tech Like You Care

Binnenkort verkrijgbaar: een van de weinige draadloze hoofdtelefoon die iets doet aan duurzaamheid. Als je een beetje fanatiek hoofdtelefoongebruiker bent, dan is de levensduur van deze apparaten je ongetwijfeld een grote zorg. Vaak gaat er al snel iets kapot, waardoor je hele koptelefoon de prullenbak in gaat. Het Nederlandse bedrijfje Gerrard Street heeft de oplossing gevonden door hun hoofdtelefoons niet te verkopen, maar te verhuren. Vanaf aankomende maand bieden ze ook een draadloze variant van hun modulaire koptelefoon: The Boss.

Het idee van Gerrard Street klinkt als muziek in de oren. Ze claimen dat er jaarlijks 15 miljoen kilogram aan hoofdtelefoons wordt weggemikt. Om die lading afval te beperken, hebben zij hoofdtelefoons ontwikkeld die als een bouwpakketje werken. Alle onderdelen zijn door de gebruiker zelf thuis in en uit elkaar te halen. Gaat er één ding stuk, dan hoeft dus niet de hele hoofdtelefoon de kliko in, je kunt het onderdeel gewoon vervangen.

Modulaire hoofdtelefoon te huur

Dat vervangen moet je zelf doen, maar je hoeft er niet voor naar de winkel. Gerrard Street verkoopt hun hoofdtelefoons namelijk niet, maar verhuurt ze. Vanaf €6 per maand heb je een high end headset die je kunt gebruiken zolang je maar je contributie betaalt. Voordeel daarvan is dat alle schade gedekt is. Gaat er iets stuk, dan hoeft niet meteen het hele apparaat op de schroothoop. Je krijgt alleen dat onderdeel dat je nodig hebt binnen vier werkdagen netjes thuisgestuurd.

Gerrard Street wireless headphones Boss - Tech Like You Care

Dat werkt alleen als je zelf eenvoudig die vervangende onderdelen kunt monteren. Daarom zijn de hoofdtelefoons van Gerrard Street modulair opgebouwd. Je kunt ze heel eenvoudig zelf, zonder gereedschap, demonteren en weer in elkaar zitten. Als je een vervangend onderdeel thuis krijgt, kun je dat zelf in je koptelefoon zetten. Na wat simpel knutselwerk kun je vervolgens weer lekker luisteren. De hoofdtelefoons die na een verhuurperiode weer terugkomen bij Gerrard Street worden opgeknapt en als refurbished aangeboden. Het bedrijf zelf claimt zo al meer dan 1300 koptelefoons gered te hebben van de stort.

Nu ook draadloos met The Boss

Dat kon eerst alleen bedraad, maar vanaf oktober 2018 biedt Gerrard Street ook een draadloze hoofdtelefoon aan. The Boss heet hij, en het abonnement is een tikkeltje duurder dan de maandelijkse €7,50 die ze eerst vroegen. Voor €10 euro per maand (Of €100 per jaar) heb je The Boss tot je beschikking. Gerrard Street belooft daarvoor superieure geluidskwaliteit. Verder heeft The Boss een ingebouwde microfoon zodat je er ook telefoongesprekken mee kunt voeren en een accu goed voor 20 uur luisterplezier. Als de accu leeg is, kun je ‘m met de bijgeleverde audiokabel alsnog gebruiken. Klein minpuntje is wel dat er geen actieve noise cancelling in zit. Voor een model dat aangeprezen wordt als high-end, hoop je daar anno 2018 wel een beetje op. Of dat ooit als upgrade beschikbaar komt, en of het dan binnen dit abonnement valt, is niet bekend.

Geef een reactie